Forums Search Login Register
Login
Username
Password
New Posts Todays Posts Find Users Posts Unanswered Threads Help Mark Forums as Read

Thread Options  Subscribe to this thread Subscribed Users  Add Reply 
Posts: 1,324
Trophies:
1
So i've installed a fresh copy of ubuntu with rufus my mb is eufi i've disabled secure boot and fast boot ive tried using legacy mode to fix this also my drives are ahci,
so i can install and run ubuntu fine but soon as i install nvidia drivers my ubuntu wont boot it boots into a purple screen and nothing happens i then have to ctrl+alt+f1 and remove nvidia then add nomodeset to grub
I've literally spent 3 days trying to figure out what's happening and i cant find the fix i've tried every post i've found and none have worked for me! im trying to move onto linux permanently but this has stopped me.

My card is rtx 2080 latest driver version is 450

Code:
[email protected]:~$ nvidia-smi
Tue Sep 29 21:39:35 2020     
+-----------------------------------------------------------------------------+
| NVIDIA-SMI 450.66      Driver Version: 450.66      CUDA Version: 11.0    |
|-------------------------------+----------------------+----------------------+
| GPU  Name        Persistence-M| Bus-Id        Disp.A | Volatile Uncorr. ECC |
| Fan  Temp  Perf  Pwr:Usage/Cap|        Memory-Usage | GPU-Util  Compute M. |
|                              |                      |              MIG M. |
|===============================+======================+======================|
|  0  GeForce RTX 2080    Off  | 00000000:01:00.0  On |                  N/A |
| 28%  38C    P8    6W / 215W |    187MiB /  7973MiB |      2%      Default |
|                              |                      |                  N/A |
+-------------------------------+----------------------+----------------------+
                                                                             
+-----------------------------------------------------------------------------+
| Processes:                                                                  |
|  GPU  GI  CI        PID  Type  Process name                  GPU Memory |
|        ID  ID                                                  Usage      |
|=============================================================================|
|    0  N/A  N/A      1070      G  /usr/lib/xorg/Xorg                35MiB |
|    0  N/A  N/A      1661      G  /usr/lib/xorg/Xorg                45MiB |
|    0  N/A  N/A      1864      G  /usr/bin/gnome-shell              87MiB |
+-----------------------------------------------------------------------------+

i tried this with secure boot on/off i also added the mok keys after installing!


Code:
[email protected]:~$ dmesg | grep nvidia
[    0.595212] nvidia-gpu 0000:01:00.3: enabling device (0000 -> 0002)
[    2.646343] nvidia: loading out-of-tree module taints kernel.
[    2.646349] nvidia: module license 'NVIDIA' taints kernel.
[    2.657294] nvidia-nvlink: Nvlink Core is being initialized, major device number 239
[    2.658115] nvidia 0000:01:00.0: vgaarb: changed VGA decodes: olddecodes=io+mem,decodes=none:owns=io+mem
[    2.772652] nvidia-modeset: Loading NVIDIA Kernel Mode Setting Driver for UNIX platforms  450.66  Wed Aug 12 19:37:58 UTC 2020
[    2.775412] [drm] [nvidia-drm] [GPU ID 0x00000100] Loading driver
[    2.775413] [drm] Initialized nvidia-drm 0.0.0 20160202 for 0000:01:00.0 on minor 0
[    3.008466] audit: type=1400 audit(1601411954.059:2): apparmor="STATUS" operation="profile_load" profile="unconfined" name="nvidia_modprobe" pid=865 comm="apparmor_parser"
[    3.008468] audit: type=1400 audit(1601411954.059:3): apparmor="STATUS" operation="profile_load" profile="unconfined" name="nvidia_modprobe//kmod" pid=865 comm="apparmor_parser"
09-29-2020, 04:44 PM
Reply
Subscribe to this thread Subscribed Users  Add Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  [ubuntu] Power consumption and screen brightness issues on Ubuntu 20.04 FrancheskaF 0 0 10-26-2020 11:29 AM
Last Post: FrancheskaF
  [ubuntu] Nvidia Optimus issues in 20.10 Trevor 0 0 10-26-2020 02:24 AM
Last Post: Trevor
  Nvidia GeForce 6series keeps failing eranfields77 0 0 10-26-2020 02:24 AM
Last Post: eranfields77
  [ubuntu] Running Ubuntu on a multi socket x86_64 server ogerardosandovaln 0 5 10-17-2020 02:15 AM
Last Post: ogerardosandovaln
  Initramfs unpacking failed: Decoding failed then black screen blinking cursor qkathlinewillish 0 8 10-17-2020 01:01 AM
Last Post: qkathlinewillish
  ubuntu 20.04 logoff to a black screen evolution05 0 9 10-13-2020 12:19 PM
Last Post: evolution05
  [ubuntu] Having strange screen issues, not sure if monitor or OS related orileekidd 0 5 10-03-2020 12:13 PM
Last Post: orileekidd
  [ubuntu] Enabling I2S signals (mclk, bclk) on Intel Apollo lake under ubuntu iclarindaboltona 0 4 09-25-2020 01:45 PM
Last Post: iclarindaboltona
  [gnome] Opening lid reveals unlocked screen contents before showing lock-screen ljackilawrhhhek 0 10 09-23-2020 01:38 PM
Last Post: ljackilawrhhhek
  [ubuntu] network UNCLAIMED - Ubuntu 18.04 - Qualcomm Atheros AR93XX wjeremiahnicholscc 0 15 09-16-2020 05:22 PM
Last Post: wjeremiahnicholscc

Forum Jump:



User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)



Contact Us Privacy Policy Top RSS
Forum Software By: MyBB, © 2002-2020