Forums Search Login Register
Login
Username
Password
New Posts Todays Posts Find Users Posts Unanswered Threads Help Mark Forums as Read

Thread Options  Subscribe to this thread Subscribed Users  Add Reply 
Posts: 1,330
Trophies:
1
I have an older PC with an Nvidia GT1030 video card and it's connected to a UHD TV through a 5x1 HDMI 2.0 switch.

With everything working if I switch the TV to another HDMI input using the 5x1 switch, when I switch back, the video comes back fine but the audio now is set to /dev/null and there are no other choices.

To fix this I have to reboot and then the sound is back to the Nvidia GT1030 HDMI port just like the video.

Anyway to force the sound to reconnect just like the video??

BTW, when audio disappears for applications that use the default audio devices, a program like mythfrontend that specifies the audio device within the application does work.
09-29-2020, 08:48 AM
Reply
Subscribe to this thread Subscribed Users  Add Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  [lubuntu] Help with network devices on laptop dgalinaalvaradoj 0 0 Yesterday 12:33 PM
Last Post: dgalinaalvaradoj
  Losing access to local network devices larsenlamont 0 1 10-26-2020 01:17 PM
Last Post: larsenlamont
  Low Sound Quality manastassian 0 9 09-17-2020 04:52 AM
Last Post: manastassian
  Dell E6520 + Ubuntu 20.04 NO SOUND FROM INTERNAL SPEAKER, IDT HD Audio CODEC ijeffflowersg 0 20 09-05-2020 11:32 AM
Last Post: ijeffflowersg
  [ubuntu] Can HDMI wake-up/switch TV on notification triggers? Shiney 0 22 08-28-2020 08:09 AM
Last Post: Shiney
  SMART output, how to interpret general and badly formed scsi parameters dwiltonmorrisonl 0 24 07-30-2020 10:57 AM
Last Post: dwiltonmorrisonl
  [ubuntu] Ubuntu 20.04 bug no sound when unplugging headphones (Please fix This) lodiliagloverj 0 28 07-25-2020 12:29 PM
Last Post: lodiliagloverj
  Vestige disappear in Ubuntu 20.04 and Windows VST plugins dont work with Carla evolution05 0 32 07-25-2020 12:29 PM
Last Post: evolution05
  [ubuntu] Two Ethernet Ports - Swap/Disappear ureddgriffithx 0 21 06-22-2020 09:46 AM
Last Post: ureddgriffithx
  No sound on an existing install Mac Tramp 0 29 05-21-2020 12:56 AM
Last Post: Mac Tramp

Forum Jump:



User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)



Contact Us Privacy Policy Top RSS
Forum Software By: MyBB, © 2002-2020