Forums Search Login Register
Login
Username
Password
New Posts Todays Posts Find Users Posts Unanswered Threads Help Mark Forums as Read

Thread Options  Subscribe to this thread Subscribed Users  Add Reply 
Posts: 1,387
Trophies:
1
I am on Ubuntu 18.04 x64 using an NFS V3 configuration.

I had a system disk crash and had to restore from a backup. Everything is fine except my NFS shares. I have a LAN wiith two PC's on it. The NFS host is named cp2. I have been running this setup for years (I can't remember when I started, but it must have been at least 12.04 and was probably earlier). After the restore of my backup, I can not mount my NFS shares. First I issue
Code:
sudo exportfs -ra
sudo systemctl restart nfs-kernel-server
on the NFS host. Then I issue
Code:
sudo mount -all
on the client PC. In the past this would mount the shares and all was okay. Now when I issue
Code:
sudo mount -all
I get the following message
Code:
mount.nfs: Connection timed out
There has been no change to my network since the backup was taken. If I try to ping cp2 from the client, I get
Code:
Temporary failure in name resolution
I can ping URL's successfully, both by name and by address, i.e., nnn.nnn.nnn.nnn. I am at a loss as what to do next.
08-26-2020, 10:23 PM
Reply
Subscribe to this thread Subscribed Users  Add Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  [xubuntu] Can't open ZOOM client ogerardosandovaln 0 14 08-27-2020 08:20 PM
Last Post: ogerardosandovaln
  [SOLVED] 20.04 missing mount.nfs and mount.cifs Ice Queen 0 19 06-08-2020 09:51 AM
Last Post: Ice Queen
  [ubuntu] cifs mount fails if using domain name instead of IP ebrainpecks 4 403 04-09-2020 07:57 PM
Last Post: FrankJScott
  Fail to connect to Windows shares: "failed to retrieve share list from server" DonJuan 0 55 01-19-2020 03:24 AM
Last Post: DonJuan
  [ubuntu_budgie] Mount at boot not working uleilarosariog 0 59 01-03-2020 10:09 AM
Last Post: uleilarosariog
  error: snap "nextcloud-client" not found Mac Tramp 0 58 11-27-2019 04:45 AM
Last Post: Mac Tramp
  [ubuntu] Auto mount and dismount Windows HDDs ijeffflowersg 0 50 09-25-2019 06:45 AM
Last Post: ijeffflowersg
  [ubuntu] Cannot mount partition - No object for D-Bus interface wemersonhendersrong 3 553 09-20-2018 09:43 PM
Last Post: Monday12
  [ubuntu] Incorrect device shown on root by mount command and GParted. lodiliagloverj 3 778 08-31-2018 09:36 PM
Last Post: Monday12
  [ubuntu] Can't mount TrueCrypt partition - "Bad file descriptor" tsergiohaynesz 2 467 08-31-2018 04:27 AM
Last Post: Monday12

Forum Jump:



User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)



Contact Us Privacy Policy Top RSS
Forum Software By: MyBB, © 2002-2020