Forums Search Login Register
Login
Username
Password
New Posts Todays Posts Find Users Posts Unanswered Threads Help Mark Forums as Read

Thread Options  Subscribe to this thread Subscribed Users  Add Reply 
Posts: 2,791
Trophies:
1
Good afternoon all,
i'm here to ask help to us about my ethernet interface.

below, you can see information about card, kernel and driver installed:

Code:
Ethernet controller:
Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller (rev 11)   
Subsystem: ASRock Incorporation Motherboard (one of many)   
Kernel driver in use: r8168   
Kernel modules: r8168

Code:
enp2s0 =====================
driver: r8168
version: 8.047.04-NAPI
firmware-version: expansion-rom-version: bus-info: 0000:02:00.0supports-statistics: yessupports-test: nosupports-eeprom-access: nosupports-register-dump: yessupports-priv-flags: nolo =====================

Code:
Settings for enp2s0:   
Supported ports: [ TP ]   
Supported link modes: 
10baseT/Half 10baseT/Full                           
100baseT/Half 100baseT/Full
1000baseT/Full   
Supported pause frame use: Symmetric Receive-only   
Supports auto-negotiation: Yes   
Supported FEC modes: Not reported   
Advertised link modes: 
10baseT/Half 10baseT/Full
100baseT/Half 100baseT/Full
1000baseT/Full
Advertised pause frame use:
Symmetric Receive-only   
Advertised auto-negotiation: Yes   
Advertised FEC modes: Not reported   
Link partner advertised link modes: 
10baseT/Half 10baseT/Full                                         
100baseT/Half 100baseT/Full                                         
1000baseT/Half 1000baseT/Full   
Link partner advertised pause frame use: Symmetric Receive-only   
Link partner advertised auto-negotiation: Yes   
Link partner advertised FEC modes: Not reported   
Speed: 100Mb/s   
Duplex: Full   
Port: Twisted Pair   
PHYAD: 0   
Transceiver: internal   
Auto-negotiation: on   
MDI-X: Unknown   
Supports Wake-on: pumbg   
Wake-on: g   
Current message level: 0x00000033 (51)                 
drv probe ifdown ifup   
Link detected: yes

now, this is a problem: i can't setup speed to 1000.
if i do it by ethtool, connection go down and i can't restart it.. only way is to setup again speed to 100 FULL.

can you help me?

Thanks all!
Lorenzo
03-24-2020, 03:59 PM
Reply
Subscribe to this thread Subscribed Users  Add Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  [ubuntu] vino-server authentication attempts "other clients" listed keiraleach 5 318 03-23-2020 09:34 PM
Last Post: FrankJScott
  [ubuntu] Problem installing IBM's DB2 Express-C server. vfreddyhuynhp 1 214 03-17-2020 07:10 PM
Last Post: FrankJScott
  [all variants] dhclient writing bad address for DNS server Stephen 1 289 03-12-2020 08:48 PM
Last Post: FrankJScott
  [ubuntu] Is it possible to install backtrack 5 tools in ubuntu server? ogerardosandovaln 1 105 03-03-2020 09:13 PM
Last Post: FrankJScott
  [ubuntu] Transparent proxy server rdaniellabarryr 1 178 03-03-2020 08:48 PM
Last Post: FrankJScott
  [server] Server Load Going Through the Roof ocolebrightn 0 13 02-22-2020 07:53 AM
Last Post: ocolebrightn
  Issue with rotate display on rpi4 with ubuntu server 19.10 Wilma 0 13 02-14-2020 09:01 AM
Last Post: Wilma
  [server] Keeping Nextcloud and expanding JerrieKasica 0 20 02-07-2020 03:30 AM
Last Post: JerrieKasica
  Fail to connect to Windows shares: "failed to retrieve share list from server" DonJuan 0 33 01-19-2020 03:24 AM
Last Post: DonJuan
  Ubuntu gamepack cant find server qkathlinewillish 0 17 01-01-2020 10:14 PM
Last Post: qkathlinewillish

Forum Jump:



User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)



Contact Us Privacy Policy Top RSS
Forum Software By: MyBB, © 2002-2020