Forums Search Login Register
Login
Username
Password
New Posts Todays Posts Find Users Posts Unanswered Threads Help Mark Forums as Read

Thread Options  Subscribe to this thread Subscribed Users  Add Reply 
Posts: 1,325
Trophies:
1
Hello. I have looked around the forums for a solution to this problem but I kinda new to linux and I don't think any of them solved it. I'm trying dual boot Kubuntu with my already installed Windows 7. I have two hard drives but I unplugged the one for storage in order to simplify the installation process. On my main hard drive, an SSD, I have Windows 7 already installed. I believe it installed in legacy BIOS mode, not UEFI because if I try to boot exclusively with UEFI, the boot fails. The main hard drive is partition like this:
/dev/sda
-/dev/sda1 ntfs Windows system partition
-/dev/sda2 ntfs Windows 7 partition
-/dev/sda5 ext4 Desired Kubuntu root installation /
-/dev/sda6 ext4 Desired Kubuntu /tmp directory
-/dev/sda4 swap

I have a feeling that my problem lies in the fact that windows originally installed with the BIOS, not UEFI so I won't be able to boot from a UEFI grub. Also I read somewhere that people solved this problem by ensuring they were connected to the internet. That might be my problem as well as the Kubuntu live CD doesn't seem to recognize my wireless adapter. Thanks for the help.
02-01-2014, 01:50 PM
Reply
Subscribe to this thread Subscribed Users  Add Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  [ubuntu] How to replace a failed disk in RAID5 configuration armani5596 0 122 09-26-2018 06:51 AM
Last Post: armani5596
  [ubuntu] how to install and use ID 1f4d:0237 G-Tek Electronics Group usb tv tuner zbernadinerrrhat 3 525 09-21-2018 11:26 PM
Last Post: Monday12
  [64 bit] AMD64 + N300 USB adapter dwilliemaemorsea 2 566 09-20-2018 09:52 PM
Last Post: Monday12
  [lubuntu] Lubuntu minimal install rdaniellabarryr 2 452 09-20-2018 09:50 PM
Last Post: Monday12
  [ubuntu] Grub error: "grub_efi_secure_boot' dgalinaalvaradoj 4 392 09-20-2018 09:41 PM
Last Post: Monday12
  [ubuntu] How to install uctimsclient on ubuntu 10.04 oonnnasantosi 3 574 09-20-2018 09:20 PM
Last Post: Monday12
  [ubuntu] Messed up my GRUB - Boot-Repair not working [Pastbin Added] AshelyP1955 0 122 09-13-2018 03:32 AM
Last Post: AshelyP1955
  After dual install no grub menu to choose os from zportermarquerrr 1 118 09-07-2018 11:19 PM
Last Post: Meeniwo9471
  [ubuntu] Install encrypted software RAID 1 on Ubuntu server - issue vbasilshawh 0 120 09-05-2018 06:20 AM
Last Post: vbasilshawh
  [wubi] How to Install DropBox in Ubuntu danastacrrzynnt 3 356 09-03-2018 02:56 AM
Last Post: Monday12

Forum Jump:



User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)



Contact Us Privacy Policy Top RSS
Forum Software By: MyBB, © 2002-2019